Competitie - Senior

Naast het vrij tennissen of lessen, is het ook mogelijk om competitie te spelen bij T.C. Hazendans. Dit kan in het voorjaar (april t/m juni) of het najaar (september en oktober), en is bedoeld voor alle niveaus. Uiteraard is het wel handig dat je de basisprincipes een beetje onder de knie hebt voordat je wedstrijd gaat tennissen.  

Wat houdt competitie spelen precies in?

Samen met minimaal 3 andere leden van TC Hazendans vorm je een competitieteam voor 5 tot 7 wedstrijddagen in het voor- of najaar. Tijdens de wedstrijddagen speel je thuis of uit tegen teams met een vergelijkbare sterkte van een andere club. Meestal speel je zelf 2 wedstrijden.  

Competitiesoorten

Er zijn verschillende competitievormen, zoals heren-, dames- of mixcompetitie, en leeftijdscategorie├źn, bijvoorbeeld 17+ of 50+. Deze verschillende competitievormen kunnen gespeeld worden op verschillende dagen. Klik hier voor een overzicht van het competitieaanbod van 2024. 

Inschrijven

Om je in te schrijven voor de competitie kun je gebruikmaken van het online formulier dat tweejaarlijks per mail wordt toegestuurd door de verenigingscompetitieleider. Als je al een team hebt gevormd, kan de teamcaptain het hele team opgeven. Als je nog geen team hebt gevormd kun je je ook individueel opgeven via het formulier. We gaan dan proberen een nieuw team te vormen of kijken of je wellicht in een ander team kan meedoen.  

Stand

De stand van onze competitieteams in de competitie kun je hier inzien.

Meer informatie & vragen

Kijk ook eens op de website van de KNLTB, waar nog meer informatie en veelgestelde vragen te vinden zijn over de competitie. Daarnaast kun je gerust contact opnemen door te mailen naar verenigingscompetieleider.