Overzicht vrijwilligerswerkzaamheden Tennisclub de Hazendans

Sinds April 2019 is de kantine in eigen beheer en middels een hele hoop vrijwilligers hebben we een goed eerste jaar kunnen draaien. We ervaren dat dit een positieve invloed heeft op het clubgevoel en de sfeer binnen de club en kantine.

Omdat vele handen licht werk maken is er tijdens de ALV van maandag 25 November 2019 besloten een contributie structuur aan te nemen waarbij voor seniorleden (exclusief leden boven de 75 jaar) een terugverdienregeling zal zijn voor vrijwilligerswerk. Deze wordt terugbetaald aan het einde van het seizoen na voldoende vrijwilligersuren.

Gezien de grootte van het park en de kantine komen we op veel plekken nog mensen te kort. Graag zouden wij zien dat we met al onze seniorleden het park kunnen onderhouden en zodoende bouwen aan een toekomst voor TC Hazendans zodat we hier nog vele jaren mogen tennissen. We hopen dan ook dat veel leden hun club steunen en een bijdrage leveren, zodat iedereen zijn/haar vrijwilligerskorting krijgt aan het einde van het seizoen.

Hieronder volgt een overzicht van de verschillende manieren om je in te zetten als vrijwilliger. We hopen dat er voor iedereen een taak tussen zit die bij hem/haar past!


1.
Bardienst bij Baan 16

Aantal vrijwilligers per dagdeel: 1 of 2 (afhankelijk van drukte en activiteiten op de club) Data voor diensten: doorlopend gedurende het hele tennisseizoen, ook tijdens competitie en clubevents!

Omschrijving werkzaamheden: Tijdens de bardienst beheer jij (samen met een andere vrijwilliger) de bar van Baan 16. Je opent Baan 16, voorziet de leden aan de bar van drankjes, houdt het terras en de bar tijdens de dienst netjes, en sluit aan het einde van de avond de kantine weer af. Instructies over het gebruik van de bar, de keuken en het alarmsysteem krijg je uiteraard vooraf! Een gezellige dienst waarin je veel voor je medeleden kan betekenen! De ervaring leert ook dat je tijdens de bardienst altijd geholpen wordt door andere aanwezige leden, met het bijvoorbeeld opruimen en afsluiten van de kantine!

Inplannen van een bardienst kan op twee manieren:

1) Je kan jezelf inplannen voor een bardienst via de KNLTB club app. Log in op de KNLTB Club app, de app opent in het ‘club scherm’. Helemaal onderaan kies je voor de dienstenplanner. Kies een datum en dienst, en meld je hier voor aan.

2) Monique Dupont ([email protected]) of Jorine van der Steen ([email protected]) helpen je graag met het inplannen van je bardienst(en). Stuur hen een mailtje met de voorkeur van een dienst of datum, en zij zullen contact met je opnemen en je dienst in het systeem plannen.


2. Wedstrijdtafel tijdens toernooiweek van Deportivo del Sol

Aantal vrijwilligers per dienst: 2

Data voor diensten: er zijn avond diensten (17:30 t/m de laatste wedstrijd) op de doordeweekse dagen van het toernooi, dit zijn 27-7, 28-7, 29/7, 30/7, 31/7. Op de finale dagen in het weekend 01/8, 02/8 zullen er meerdere diensten zijn (ochtend + middag).

Omschrijving werkzaamheden: Tijdens de toernooiweek is het van groot belang dat de wedstrijdtafel goed bemand wordt. Je vangt spelers op, meldt ze aan in het systeem, wijst ze ballen en een baan toe. Je bent het visitekaartje voor de club, zeker voor spelers die van andere clubs af komen. Je beantwoordt praktische vragen over het toernooi, verwerkt de scores in het toernooisysteem. NB je hoeft niet zelf de planning voor vervolgwedstrijden te maken, dit doet het systeem zelf. Bovendien zal er ook altijd iemand van de toernooicommissie aanwezig zijn om je bij te staan tijdens deze drukke dagen!

Aanmelden via: Ria Mulder-Cobben via [email protected] 


3. Wedstrijdtafel tijdens het finaleweekend van de clubkampioenschappen 

Aantal vrijwilligers per dienst: 2

Data voor diensten: zaterdag 5/9 en zondag 6/9 

Omschrijving werkzaamheden:
Tijdens het finale weekend van de clubkampioenschappen is het van groot belang dat de wedstrijdtafel goed bemand wordt. Je vangt spelers op, meldt ze aan in het systeem, wijst ze ballen en een baan toe. Je beantwoordt praktische vragen over het toernooi, verwerkt de scores in het toernooisysteem.

Je hoeft niet zelf de planning voor vervolgwedstrijden te maken, dit doet het systeem zelf. Bovendien zal er ook altijd iemand van de clubkampioenschappen commissie aanwezig zijn om je bij te staan tijdens deze drukke dagen!

Aanmelden via: Danny Boumans of Roland Pechler [email protected]


4. Klussendag op 21 maart

Aantal vrijwilligers per dienst: vele handen maken licht werk! Iedereen is welkom.

Data voor diensten: de klussendag vindt plaats op zaterdag 21 maart, 13:00-16:30

De klussengroep van de SETH is praktisch gezien het hele jaar bezig om ons park te onderhouden. Zij zorgen ervoor dat onze club het mooiste park van Maastricht is, waar je heerlijk kunt tennissen. 

Kom onze klussengroep helpen om ons park helemaal seizoens-klaar te maken! Op zaterdag 21 maart 2020 van 13.00u - 16.30u steken we allemaal onze handen uit de mouwen, en sluiten we, voor de liefhebbers, gezamenlijk af met eten.

Aanmelden:  Stuur een mail naar: [email protected] of stuur een whatsapp met daarin vermeld je naam naar: 0683995232. 


5. Baan 16 – startklaar maken (schoonmaken) 

Datum: 21 maart (tijdens de klussendag).

Voordat het seizoen echt van start gaat, lopen we de kantine Baan 16 nog even helemaal langs. Ziet alles er netjes uit? Glazen gepoetst? Koelkasten gevuld? Vloer goed aangeveegd? Bar schoon? Zijn we er klaar voor om onze leden en andere competitie teams te ontvangen? Met jouw hulp wel!

Aanmelden via: Harry Kuijpers ([email protected]


6. Vacature: Tenniskids functionaris

Aantal vrijwilligers (voor het gehele seizoen): max 2

Ook de jeugd speelt competitie via de Kia kids competitie van de KNLTB. Net als bij de reguliere competitie, hebben we iemand nodig die de administrtieve voorbereiding voor zijn/haar rekening neemt. Denk aan taken als:

-          Aanmelden kids competitie
-          Communicatie met de knltb
-          Aansturen van rood oranje en groene competitie/dag leiders
-          Communicatie tussen TCH en andere teams

Aanmelden via: Roland Pechler ([email protected]


7. Kids competitie (niveau rood)

Aantal vrijwilligers per speeldag: 2
Data speeldagen op TCH: zondag 5 april en zondag 17 mei

Omschrijving werkzaamheden: Op zondagochtend spelen de jeugdteams uit Maastricht in de kidscompetitie tegen elkaar. De speeldagen zijn verdeeld over de deelnemende clubs. TCH verwelkomt tijdens de kidscompetitie zo’n 20 kids en hun ouders op het park. Als vrijwilliger voor de jeugdcompetitie geef je vorm aan deze ochtend én heb je de rol van aaspreekpunt voor de kids en hun ouders.

Taken: Communicatie naar het team vd dagen en tijden. Bij thuis wedstrijden: -          Klaarzetten netten
-          Ontvangen teams
-          Aansturen van de gezellige afsluiting met versnaperingen
-          Afsluiten dag
-          Opruimen materialen


8. Ranking the stars – helpen bij de spellen

Datum: 27 september 2020 tussen 11.00 en 16.00 uur  

We organiseren een ​tennisdag waarin​ ​het​ ​de​ ​bedoeling​ ​is​ ​om​ ​een​ ​hogere​ ​gerangschikte speler​ ​te​ ​koppelen​ ​aan​ ​een lager gerangschikte speler​. Op​ ​deze​ ​dag​ ​gaan​ ​we​ ​dan​ ​in​ ​3​ ​​dubbel​ ​partijen​ ​van circa​ ​​60​ ​minuten​ ​aan​ ​de​ ​slag.​ ​​De​ ​teams​ ​worden​ ​telkens​ ​gewisseld.​ ​Naast​ ​de​ ​dubbel​ ​partijen dien​ ​je​ ​ook opslagsnelheid​ ​te​ ​meten​ ​en​ ​er​ ​wordt ook je precisie getest. ​​Je scoort​ ​punten​ ​op​ ​de​ ​diverse​ ​onderdelen.​ ​

Je kan helpen door tijdens deze middag de verschillende spellen te begeleiden.

Aanmelden via: [email protected]


9. Op- en afbouw van het Glow in the Dark / Halloween party

Datum: 27 oktober

Omschrijving: Alle lampen blijven uit en de black-lights gaan aan. Tijd voor een bijzondere ervaring; Glow in the dark tennis. Je tennist in het donker en ziet alleen de lijnen, de lichtgevende tennisballen, het net en je tegenstander. Bovendien worden alle deelnemers opgepimpt met lichtjes en materialen die oplichten in het blacklight.

Help je mee met het op- en afbouwen van de banen (materialen, lampen plaatsen, etc.)?

Aanmelden via: Guido Mulder ([email protected])


10.
Baan 16 – winterklaar maken (schoonmaken)

Ook aan het einde van het seizoen maken de Baan 16 winter klaar.

Aanmelden via: Harry Kuijpers ([email protected])